Velkommen til Motion i Skalbjerg Boldklub.

Stavgang i Skalbjerg Boldklub
Vi har indkøbt 10 sæt stave i Skalbjerg Boldklub, så nye stavgængere kan låne disse til at starte med. Bestil Info om Stavgang
 

Pris for at deltage

Pris

Hver gang du deltager betaler du et beløb - inklusiv en kop kaffe

10,- kr.

Motionskontingent

Pris

Pr. kalenderår
Ud over klippene

50,- kr.


God motion - Godt humør..!

Stavgang
Sjældent har en motionsform fået så stor opmærksomhed på så kort tid. Stavgang er på rekordtid gået fra at være specialtræning for de få – til at være anerkendt og effektiv træning for alle.

Stavgang er en effektiv og skånsom motionsform. Den kan dyrkes af alle, hvilket gør det til en fin social aktivitet. Man kan motionere sammen med venner, familie, kolleger eller bare selv tage sig en tur med stavene.

 

 

Bevægelserne i stavgang minder meget om bevægelserne på langrendsski. Stave har da også været brugt af skiløbere om sommeren til træning - lang tid før stavgang blev kendt som egen motionsform.

Positive effekter af stavgang
Fordi stavgang aktiverer hele kroppen fås en række positive effekter i forhold til almindelig gang og løb:

Effektiv motionsform. Stavgang er effektivt som motionsform, fordi man bruger hele kroppen og ikke kun benene som i gang og løb. Pulsen ligger 5-17 slag højere i sammenligning med almindelig gang.

Føles mindre anstrengende. Den subjektive følelse af anstrengelse er mindre, fordi flere muskler arbejder.

 

Øget energiforbrug. Du bruger op til 20% mere energi ved gang med stave, fordi hele kroppen arbejder. I gang og løb kommer energiforbruget næsten udelukkende fra benene. Brug af hele kroppen giver også styrke og aflaster resten af kroppen.

Stavgang styrker hele kroppen. Herunder musklerne i arme, skuldre, ryg og nakke. Det giver øget blodgennemstrømning, som kan være med til at løsne smertefulde spændinger i nakke og skuldre.

Skånsomt i forbindelse med skader eller gangbesvær. Stavene giver to ekstra støttepunkter. Dermed aflastes og støttes folk, der er svagt gående grundet sygdom eller skader.

Motionsform med lav risiko. Med den ekstra støtte i stavene er stavgang en sikker måde at dyrke  motion på.